ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Annulering vakantie bij ziekte

Wanneer u uw vakantie moet afzeggen door ziekte van uzelf of een naaste, kunt u een schadeclaim indienen bij uw annuleringsverzekering.

Wat te doen?

Ga in de polisvoorwaarden van uw annuleringsverzekering na of een medische verklaring dient te worden toegevoegd aan een schadeclaim.
U kunt zelf op het schadeformulier aangeven wat de medische reden voor de annulering was. U wordt gevraagd om op het formulier de naam van uw huisarts op te geven. De medisch adviseur van de verzekeraar kan dan desgewenst contact opnemen met uw huisarts voor nadere medische informatie.
Dit schadeformulier kunt u downloaden van de website van uw verzekering.

Moet ik mijn huisarts inschakelen?

Meestal is er geen verklaring van uw huisarts nodig en wordt de schade via de medisch adviseur van de verzekeraar afgehandeld. U hoeft dan niet uw huisarts in te schakelen.
In overleg met de patiënt kan de huisarts feitelijke medische informatie verstrekken over de reden van annulering. De huisarts mag u hiervoor een vergoeding vragen.

Let op: de huisarts kan alleen informatie geven over zijn of haar eigen patiënten. Als u uw reis heeft moeten annuleren wegens ziekte (of overlijden) van een familielid of huisgenoot (kijk in uw polisvoorwaarden om te zien om welke personen het gaat), dan kan alleen de huisarts van die persoon de medische informatie verstrekken.

Zoeken

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?